Voor ouders

Uw kind is in vertrouwde handen bij een lieve gastouder met een pedagogische achtergrond en niet te vergeten veel ervaring in de kinderopvang

Gastouder opvang Pikanini biedt een pasklare opvang voor uw kind, speciaal voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar. Hiervoor heb ik het Kiki ontwikkel traject gevolgd.

KIKI is een ontwikkelingskansen-programma voor gastouders en kleinschalige kindercentra. Met hulp van beer Kiki worden activiteiten uitgevoerd op vier ontwikkelingsgebieden: Motoriek, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Spraak & Taal, Rekenprikkels.

De methodiek is bedoeld als deskundigheidsbevordering voor het leren herkennen en benutten van ontwikkelkansen bij kinderen van 4 maanden tot 4 jaar. In 2013 heb ik het hierbij behorende diploma ontvangen.

Pikanini is kleinschalig, we proberen niet meer dan 4 kinderen tegelijk op te vangen. Op dit moment is er nog plaats op de maandag donderdag en vrijdag.

Pikanini is flexibel, u betaalt per uur in plaats van per dagdeel. In overleg zijn bijna alle opvangtijden mogelijk.

Een vertrouwde plek waar u uw kind met een gerust hart naartoe kunt brengen. Gelegen in een kindvriendelijke omgeving, met weinig verkeer en veel groen. Er is een grote afgesloten speelruimte op eigen erf.

Er wordt kindgericht gewerkt, waarbij er veel aandacht is voor de ontwikkeling en eigenheid van het kind.

Er wordt gespeeld, geknutseld, taartjes gebakken en versierd. Wanneer het weer dat toelaat wordt er buiten gespeeld. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om tot rust te komen.

We gaan geregeld naar de kinderboerderij waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen en kennismaken met de verschillende dieren daar.

Er is voldoende parkeerruimte en de bushalte is om de hoek op ongeveer 50 meter lopen. Als u wilt kunt u dus uw auto laten staan en met het openbaar vervoer verder reizen.

Wilt u meer weten ? Neem contact op of kom eens langs.